We ship daily except weekend. Same day shipping for order before 12 pm. Shop Now!
Cart 0

Telekung

Trend baju raya 2018 - Batik Kebaya

Batik Kebaya

Trend baju raya 2018 - Batik Kebaya. Pilih kain batik terengganu atau batik jawa di sini. Hantar pada tukang jahit untuk buat baju Batik Kebaya sempena Raya 2018 ni.

Read more →


Apa yang perlu anda tahu tentang kain batik yang kita bangga-banggakan sangat ni?

batikterengganu

Yang biasa kita dengar ialah, Kain Batik Terengganu Asli, Kain Batik Kuala Terengganu, Kain Batik Kelantan, Kain Batik Noor Arfa, Kain Batik Analisa, Kain Batik Ayam Serama, Kain Batik Sri Terengganu, dan sebagainya lagi. Lain pengeluar, lainlah kual

Read more →


Borong kain sarung murah ready stok

Sarung Terengganu

Bagi sesiapa yang nak beli borong kain sarung, boleh hubungi kami atau boleh terus order secara online di laman web kami ini. Klik di sini untuk belian borong kain sarung asli Terengganu, kain batik jawa tiga serangkai, Batik Jawa Tukey, Batik Halus

Read more →


Kain Batik Tiga Serangkai Original Made in Indonesia

Tiga Serangkai

Kain batik jawa Tiga Serangkai original made in Indonesia ni memang selesa dipakai. Berikut ialah tip yang perlu anda tahu sebelum beli. Ada yang original, ada yang tiruan juga. Jangan salah pilih.

Read more →


Kain Batik Cotton

kain batik cotton

Hampir semua kain batik yang dijual di semuacomel.com ialah kain batik cotton. Ya, kain 100% cotton, meresap air/peluh. Kecuali satu sahaja yang campuran polyester iaitu Kain Batik Sinar Mas. Yang tu kain batik jenis cotton licin, bukan cotton yang b

Read more →


Kain Batik Siap Jahit

Kain batik siap jahit

Sesentengah pelanggan kami, mahu kain batik siap jahit. Kenapa? Sebab mereka tak perlu susah-susah hantar kepada tukang jahit. Jadi, senang. Mereka boleh terus pakai sebaik terima parsel kain batik tersebut.Ada beberapa jenama kain batik siap jahit y

Read more →


Jenis-jenis kain batik sarong

Kain Batik

Ramai di kalangan kita yang muda mudi ni tak tahu beza kain sarong kan? Bila pergi kedai, nak beli kain sarong.. rupa-rupanya ada banyak sangat jenis kain sarong ni.Terus pening tak tahu mana satu nak pilih. Itu lah yang jadi pada saya beberapa tahun

Read more →


Telekung Siti Khadijah Murah Murahnya

Telekung Siti Khadijah

Ada beberapa orang hubungi saya, bertanyakan samada jual atau tidak Telekung Siti Khadijah murah. Untuk makluman semua, tiada Telekung Siti Khadijah yang murah - atau lebih murah berbanding apa yang dijual oleh pihak Siti Khadijah sendiri.Jika ada ya

Read more →


Kain Sarung Terengganu yang asli dan siap jahit

Antara barang yang mesti ada bagi setiap wanita baru lepas bersalin ialah kain sarung. Samada kain sarung Terengganu, kain sarung batik jawa atau kain sarung Jawa Tukey. Sebelum saya bersalin tahun lepas, saya beli siap-siap 10 helai kain sarung Tere

Read more →


Contoh barang hantaran untuk pengantin perempuan

Saya nak share bab hantaran kahwin kali ini. Masa saya kahwin, saya tak buat hantaran pun. Sebab kahwin dengan orang US, jadi buat simple-simple sahaja. Lagipun, dia migrate ke Malaysia dan tidak biasa dengan adat-adat kahwin kita. Jadi, kahwin kami

Read more →


Borong kain sarong batik jawa, batik terengganu, batik jawa tukey di sini

Nak beli borong kain sarong untuk dijadikan doorgift? Tapi tak tahu nak beli kat mana?Sekarang, anda boleh beli di sini. Di sini. Ya, di sini.Kami jual borong kain sarong Terengganu, sarong Batik Jawa Tiga Serangkai, Batik Jawa Tukey, dan macam-macam

Read more →


Tip beli telekung travel online

Anda rasa telekung yang ada sekarang agak berat untuk di bawa semasa melancong? Seperti mana anda, saya pun kadang-kadang rasa begitu terutama sekali bila kita nak travel secara light. Especially bila travel tapi tak nak check in luggage. Kat sini la

Read more →


6 tip pilih telekung supaya anda tak salah pilih

Kat sini saya kongsikan 6 tip yang perlu anda tahu sebelum beli telekung online. 1) Pilih kain yang sesuai dengan cuaca di mana anda nak guna. 2) Jenama telekung tak penting pun. 3) Telekung kerawang atau sulam tangan yang mahal?

Read more →