We ship daily except weekend. Same day shipping for order before 12 pm. Shop Now!
Cart 0

Kain Sarung Terengganu yang asli dan siap jahit

Antara barang yang mesti ada bagi setiap wanita baru lepas bersalin ialah kain sarung. Samada kain sarung Terengganu, kain sarung batik jawa atau kain sarung Jawa Tukey

Sebelum saya bersalin tahun lepas, saya beli siap-siap 10 helai kain sarung Terengganu dan 5 helai kain sarung Tiga Serangkai. Kemudian, upah jahit tepi. 

Letak 3 helai dalam beg baby untuk dipakai di hospital, selebihnya untuk dipakai dalam proses berpantang. Dalam masa berpantang tu pun ada mengurut juga. Jadi, sekali mengurut sehelai kain sarung digunakan. 

Kain sarung Terengganu ni ada banyak pilihan pattern. Ada pattern yang dari dulu-dulu dan pattern terkini. Semua boleh dipakai bila-bila masa. Paling selesa pakai masa dalam pantang lah sebab kita kan lepas bersalin, sebolehnya tak nak pakai seluar. Susah nak ke tandas dan bimbang luka akan lambat elok jika pakai seluar.




Older post Newer post